sejauh ku melangkah

semakin jauh ku melangkah..semakin banyak cabaran mendatang

Memori Haji 2008

Ada la sikit2 gambaq kenangan ziarah dgn jemaah haji Malaysia di Madinah ni. seronok bila dapat bersama dengan jemaah haji yang mai Madinah. Sambil2 bagi khidmat kat depa, buleh jugak cari duit sikit2. Ada rezeki Alhamdulillah, yang penting niat kena ikhlas la. Cari duit pun kena niat ikhlas jugak, bukan semata nak bagi penuh poket saja.

Sempat jugak Bergambar beramai2 kat Uhud

Staff Pos Malaysia di Madinah yang tak dak uniformPak aad bergaya sungguh..Di Bukit Uhud bersama seorang jemaah dan driver bas
Bersama ayahanda Ustaz Fadhil Awang (Bekas Pen. Kanan Maktab Mahmud)

Hari ini hari terakhir atau penerbangan terakhir jemaah haji pulang ke Malaysia. Madinah dah mula lengang dan Masjid Nabawi pun dah mula kosong. Dalam kedinginan sejuk Madinah, umat Islam di Madinah terutamanya jemaah haji masih lagi sempat mendengar akan perkhabaran saudara2 mereka di Gaza. Tiap hotel,tiap pakej berlumba2 mengutip derma 'kilat' untuk disalurkan kepada saudara kita di sana. Mungkin itulah saja yang mampu dilakukan sementara doa dipanjatkan di Raudah semoga Allah memhapuskan yahudi dan mengembalikan tanah Palestin yang hakikatnya adalah milik KITA umat Islam.

0 ulasan: